Smulpajkladdkaka


Inatt hände något himla gulligt. Hjalmar kom invinglande till vårt rum och ville sova vidare hos oss. Lite av gulligheten svalnade när jag upptäckte nummer 2 in DA blöjis så det var bara att ta sig upp och fixa. Pga gulligheten gjorde jag ändå det med ett leende på läpparna. Hallå förälskelsen ?! Trots megabajs som ba fortsatte forsa ut. Insåg varför ungeb inte ville ha värst mycket mat igår. Har tydligen proppat en full med gröt pga magsjukan förra veckan. Det som funkat. Behöver bygga upp minihullet igen.  FÖR HJALLE HAR VUXIT UR ALLA SINA BYXOR PÅ EN VECKA!!! Vad hände ? Nu kan en inte ha 74 längre och 80 är fortfarande lite för stort. Så typ. Åhléns 74-80 storlekarna lär vara perfekta. Min .. eller ja ja.. vår unge är en smalis så kan inte öka storlek för snabbt om det inte finns knyte upptill eller midjeminskare.. Plus bra ben som inte far ner om en viker osv. Ja. Vetenskapen. 

Juste. Vi pratade ju smulpajskladdkaka. Den blev faktiskt helt okej ! Rätt god till och med. Gillar egentligen inte för söta bakelser osv. Börjar lätt må illa. 

Recept:
150 g smör. Smält i en kastrull. Dra av kastrullen och rör ner 1dl kakao blandat med (valfri mängd) kanel, vaniljpulver och kardemumma. Mosa ihop två mogna bananer och Mixa med smeten. Rör ner 2 ägg.. ett i taget. Därefter 3 (eller var det 2?) dl mjöl. 

Smörj en pajform och fyll botten med havregryn. I med smeten. 

Till smulet använde jag 4 dl havregryn 2 dl mjöl och 2 dl smör plus kanel och flytande honung. Vevade ihop och så upp på toppen. 

175 grader i 10 minuter. 

Jo. Hällde lite flytande honung på toppen när jag tagit ut kakan.

Undrar vad Anna-Maja tycker om kakan !? 


| |
Upp